Blijven investeren in de informatievoorziening van de gemeente is van essentieel belang om dienstverlening aan burgers en bedrijven te continueren en optimaliseren, in een wereld waarin technologische ontwikkelingen, nieuwe en aangepaste wetgeving en maatschappelijke vraagstukken zich in een rap tempo opvolgen.
We volgen landelijke ontwikkelingen op de voet en werken aan het verder digitaliseren van onze dienstverlening, zoals inwoners en bedrijven ook van ons (mogen) verwachten.
We realiseren ons dat een snel veranderende omgeving invloed heeft op ons werk. Een van onze speerpunten is daarom het uitvoering geven aan de visie op IV en ICT. We werken verder aan het op orde brengen van onze informatiehuishouding om te blijven voldoen aan (nieuwe) informatie- wet en regelgeving, zodat te bewaren informatie uit processen duurzaam toegankelijk is en blijft voor iedereen die daar recht op heeft.
Om de informatievoorzieningen op een gestructureerde en georganiseerde manier te kunnen beheren en efficiënte en onderbouwde inrichtingskeuzes te kunnen maken, maken we stappen in het verder professionaliseren van onze informatiemanagementorganisatie. Zo kunnen we organisatiedoelstellingen eenvoudiger bereiken. Daarnaast optimaliseren we onze processen door het traject "Werken aan kwaliteit".
Door te blijven investeren in digitale veiligheid en het daarmee kunnen nemen van technische en organisatorische maatregelen, kunnen we als gemeente digitale dreigingen het hoofd bieden en het vertrouwen van onze burgers en bedrijven versterken.
Kansen en verplichtingen op het gebied van informatiewetgeving en informatievoorzieningen en de transitie naar een digitale overheid vragen om digitaal vaardige medewerkers. Zo ontstaat een optimale samenwerking tussen de informatievoorzieningsorganisatie en vakinhoudelijke specialisten en wordt efficiënt, effectief en prettig werken bevorderd. Dit sluit aan op de visie op dienstverlening en organisatie als eigentijdse organisatie.